Citronové brownies s malinami

Jednoduchý, osvěžující, letní dezert, který s originálním brownies vlastně nemá až tak moc společného. Chybí v nich hlavně kakao, takže to vlastně nejsou ani tak moc brownies jako blondies. Zalité malinovou polevou hrají krásně růžovou barvou a prozáří každou slavnost, kterou zrovna chystáte.

 

Doba přípravy: 1 hod


Na jeden malý plech potřebujete:


175 g másla pokojové teploty

100 g krupicového cukru

2 vejce

Šťáva i kůra z jednoho citronu

150 g mouky

1 lžíce kypřícího prášku

Špetka soli

150 g malin

Na malinovou polevu:

30 g malin

Šťáva z poloviny citronu

100 g moučkového cukru



Postup:


Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do hladké pěny, přišlehejte obě vejce a nakonec přidejte štávu i kůru z citronu. V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem a solí a postupně zamíchejte do mokré směsi. Maliny pokrájejte napůl a přimíchejte do těsta. Přendejte do formy vyložené pečícím papírem a pečte na 170° 25 minut. Mezitím si připravte polevu. Maliny přeceďte přes drobné sítko ať se zbavíte jadýrek. Smíchejte se šťávou z citronu a vyšlehejte s moučkovým cukrem do hladké směsi. Brownies nechte vychladnout a potřete polevou. Zdobit můžete malinami, plátky citronu nebo jedlými květy.