Jednoduchý, osvěžující, letní dezert, který s originálním brownies vlastně nemá až tak moc společného. Chybí v nich hlavně kakao, takže to vlastně nejsou ani tak moc brownies jako blondies. Zalité malinovou polevou hrají krásně růžovou barvou a prozáří každou slavnost, kterou zrovna chystáte.

Doba přípravy: 1 hod
Na jeden malý plech potřebujete:
175 g másla pokojové teploty
100 g krupicového cukru
2 vejce
Šťáva i kůra z jednoho citronu
150 g mouky
1 lžíce kypřícího prášku
Špetka soli
150 g malin
Na malinovou polevu:
30 g malin
Šťáva z poloviny citronu
100 g moučkového cukru
Postup:
Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do hladké pěny, přišlehejte obě vejce a nakonec přidejte štávu i kůru z citronu. V jiné míse smíchejte mouku s kypřicím práškem a solí a postupně zamíchejte do mokré směsi. Maliny pokrájejte napůl a přimíchejte do těsta. Přendejte do formy vyložené pečícím papírem a pečte na 170° 25 minut. Mezitím si připravte polevu. Maliny přeceďte přes drobné sítko ať se zbavíte jadýrek. Smíchejte se šťávou z citronu a vyšlehejte s moučkovým cukrem do hladké směsi. Brownies nechte vychladnout a potřete polevou. Zdobit můžete malinami, plátky citronu nebo jedlými květy.